Procesi i 30 qershorit, Prokuroria rrëzon mbi 400 kallëzime të votimeve në Kamëz

Partia Demokratike dhe ish kryetari i Bashkisë së Kamzës, Xhelal Mziu padisin në prokurori, komisionerët që zhvilluan procesin zgjedhor më 30 qershor.  Rreth 800 padi me objekt hetimi zgjedhjet e 30 qershorit janë regjistruar në Prokurorinë e Tiranës.  Për 406 kallëzime, sektori i hetimit për shpërdorim detyre, ka shpallur mosfillimin.

Në Prokurorinë e Tiranës janë referuar 739 raste të parregullsive në zgjedhjet e 30 qershorit. Në këtë kallëzim, Partia Demokratike, dega Kamëz, kallëzon një prej komisonerëve të qendrës së votimit. Kallëzimi përmban shkeljet si shpërdorim detyre, falsifikim të materialit zgjedhor, shkelja e fshehtësisë së votës si dhe votim i më shumë se një herë apo pa u identifikuar.

Në kallëzim përmendet edhe fakti i dekretit të Presidentit i cili kishte anuluar zgjedhjet e 30 qershorit. 

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Synojmë të marrim 5 mandate në qarkun e Beratit
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Rikthimi i votës së majtë garanton mandatin e 5 në Berat