Nuk ka më salmonë në lumenj, arinjtë po ngordhin nga uria – A2

Nuk ka më salmonë në lumenj, arinjtë po ngordhin nga uria

“Do të preferoja t’iu tregoja foto të bukura të natyrës, por detyra ime si fotograf është gjithashtu të dokumentojë edhe këtë anën të saj”.

Reporteri Rolf Hicker ka reaguar në “Facebook” për mungesën e ushqimit për arinjtë në Kanadanë perëndimore.

“Unë sot nuk kam parë një salmon të vetëm në lumenj. Arinjtë po vdesin nga uria dhe kjo gjë më shkatërron kur i shoh”, shkroi ai, ndërsa bashkëngjitur postoi edhe disa foto të arinjve të dobësuar. Postimi i tij është shpërndarë nga mijëra persona në “Facebook”.