Meta: Kosova, shembull demokracie, në rajonin që vuan nga autoritarizmi

11 SHTATOR ILIR META frame 39821 1100x620

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka përshëndetur procesin zgjedhor që u zhvillua një ditë më parë në Kosovë.

Kreu i Shtetit deklaroi se qytetarët e Kosovës dhe klasa e saj politike i treguan botës së shteti i tyre është funksional dhe një shembull demokracie.

Postimi i Presidentit Ilir Meta

“Zgjedhjet e djeshme në Kosovë, një shembull i shkëlqyer i funksionimit të demokracisë dhe i besimit te demokracia dhe vota e lirë.

Urime qytetarëve të Kosovës dhe klasës politike, që i treguan mbare botës se shteti i Kosovës është jo vetëm tërësisht funksional, por edhe një shembull i demokracisë në rritje, në një rajon që ende vuan nga autoritarizmi dhe pamundësimi i zgjedhjeve tërësisht të lira, si ato që e gjithë bota ndoqi dje në Kosovë!”