Rektorët, ankesa Ruçit: “Po mbyllet mësuesia, shkenca pa fonde, grada pa kriter” – A2

Rektorët, ankesa Ruçit: “Po mbyllet mësuesia, shkenca pa fonde, grada pa kriter”

RUCI ME REKTORET frame 13 1100x620
Video

Në prag të fillimit të vitit akademik dhe të hartimit të buxhetit të ri, rektorët kërkojnë ndihmën e kryetarit të kuvendit Gramoz Ruçi për rritjen e financimeve në arsimin e lartë.

Në të dytën tryezë të organizuar nga kryeparlamentari Ruçi, drejtues të universiteteve publike dhe private dhanë  alarmin se kërkimi shkencor po shuhet për mungesë fondesh, titujt dhe gradat e pedagogeve po jepen pa kriter, ndërsa doktoraturat janë bllokuar prej vitesh.

Ndërsa drejtuesit e universiteteve në rrethe shprehën rrezikun e mbylljes së degëve të mësuesisë. Forcimi i kritereve në programet e mësuesisë  duhet të shoqërohet sipas tyre me rritje page për  këtë profesion.

Kryetari i Kuvendit ka premtuar mbështetje për shkollat e larta dhe një buxhet më të mirë në 2020.

Në kuadër të marrëveshjes me universitetet dhe në prag të 100 vjetorit të parlamentarizmit, kreu i kuvendit kërkoi nga universitetet mbështetje në aktivitetet që do të organizohen.