As meshkuj, as femra. Fotot nga komuniteti i lashtë në Tahiti – A2

As meshkuj, as femra. Fotot nga komuniteti i lashtë në Tahiti

Në ishullin e Tahitit ndodhet një komunitet shumë i veçantë që nuk e identifikojnë veten as si meshkuj dhe as si femra.

Ata janë “gjinia e tretë” dhe gjithmonë lyejnë trupin me ngjyra të ndezura dhe zbukurohen me lule e guaska.

Seti fotografik i realizuar nga fotografja Namsa Leuba për CNN hedh dritë mbi kulturën e komunitetit të lashtë që ekziston pa ndarjet femër-mashkull.

Ky grup luan një rol shpirtëror kyç për banorët e ishullit, si gardianë të ritualeve, kërcimeve dhe gjithashtu kujdesen për të vegjlit dhe të moshuarit.