Shpallen fituesit e çmimit “Nobel” për Letërsinë – A2

Shpallen fituesit e çmimit “Nobel” për Letërsinë

Untitled collage 13 1100x620

Autorja polake Olga Tokarczuk dhe shkrimtari austriak Peter Handke u shpallën fitues të çmimit “Nobel” për Letërsinë nga Akademia Suedeze.

Këtë vit u dhanë dy çmime për Letërsinë një për vitin 2019 dhe një për 2018, pasi ai i vitit të kaluar nuk u dha. Akademia Suedeze, e cila është përgjegjëse për dhënien e çmimit prestigjioz, e pezulloi dhënien e këtij vlerësimi vitin e kaluar për shkak të shpërthimit të një skandali seksual.

Kështu që polakja Tokarczuk mori “Nobel” për Letërsinë për vitin e kaluar, ndërsa austriaku Handke atë për këtë vit.