Fotot e pabesueshme të armëve bërthamore amerikane të Luftës së Ftohtë – A2

Fotot e pabesueshme të armëve bërthamore amerikane të Luftës së Ftohtë

Fotografi i njohur Martin Miller ka bërë publike kohët e fundit disa fotografi të panjohura më parë që tregojnë armatimin e fuqishëm amerikan gjatë Luftës së Ftohtë me Rusinë.

Imazhet e armëve të çuditshme amerikane nxjerrin në pah anën teknologjike të përdorur në atë kohë për t’iu kundërvënë garës së armatimeve me Rusinë që nisi që pas Luftës së Dytë Botërore.

Gjatë kësaj periudhe të gjatë, të dy kombet u përfshinë në një garë armësh, duke ndërtuar dhe grumbulluar një arsenal të sofistikuar që me shumë mundësi do të shkaktonte pasoja katastrofike te njerëzit.