Nobeli për Ekonominë i shkon studiuesve të varfërisë globale

Çmimi Nobel për ekonominë për vitin 2019 i  është dhënë tre ekonomistëve së bashku.

Bëhet fjalë për Abhijit Banerjee, Esther Duflo e Michael Kremer. Ekonomistët që punojnë prej vitesh në grup janë marrë çmimin e rëndësishëm për qasjen e tyre eksperimentale në luftën kundër varfërisë globale.  

E veçantë fakti që Esther Duklo dhe Abhijit Banerjee janë të martuar nga viti 2015.