Vuçiç: Helmimi i anëtarëve të KQZ, stisje e Prishtinës

presidenti vucic 1100x620

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç nuk beson se 11 anëtarë të KQZ-së së Kosovës janë helmuar.

Sipas tij, kjo është një stisje e Prishtinës për të dëmtuar Listën Serbe pasi ka fituar 96% të votave nga komuniteti serb. Vuçiç paralajmëron se ky zhvillim do të ketë pasoja shkatërruese në marrëdhëniet mes shqiptarëve dhe serbëve.

Gjithashtu, lëshoi akuza ndaj partive të Prishtinës duke thënë se po bëjnë çdo gjë për të shkatërruar Listën Serbe.

“Jam shumë i shqetësuar për situatën në Kosovë, veçanërisht sa i përket përpjekjes së shqiptarëve për të asgjësuar Listën Serbe”, nënvizon ai, ndërsa i kërkon partnerëve perëndimorë që të ndalojnë një gjë të tillë.