Asambleja e Përgjithshme e Interpol, skepticizëm për pranimin e Kosovës

INTERPOL e1555349277449 600x338

Asambleja e Përgjithshme e Interpolit ka nisur punimet në Santiago të Kilit. Edhe në edicionin e 88-të, Kosova do të tentojë sërish të bëhet anëtare e Policisë Ndërkombëtare.

Ashtu si vitin e kaluar, skepticizmi dhe kundërshtitë janë të mëdha. Kina ka zyrtarizuar qëndrimin e saj duke thënë se do të kundërshtojë dhe lobojë kundër anëtarësimit të Kosovës në Interpol.

Tentativa në Asamblenë që po mbahet në Kili pritet të dështojë, jo vetëm nga fushata e Serbisë, por edhe nga mungesa e angazhimit të Prishtinës zyrtare për shkak të krizës politike. Për t’u bërë anëtare e Interpol, Kosovës i duhen votat e dy të tretave të shteteve anëtare, apo thënë ndryshe nga 194 vende duhet të sigurojë mbi 120 vota.