Hapja e negociatave, burime për A2: Propozohet ndarja mes Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut

HEAD LUKSEMBURG frame 35 1100x620

Burime pranë takimit të ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian që po mbahet këtë të martë në Luksemburg, konfirmojnë se presidenca finlandeze ka propozuar ndarjen e Shqipërisë nga Maqedonia e Veriut.

Burimet konfirmojnë se Finlanda ka propozuar një draft të ri, që lejon që së paku Maqedonia e Veriut të marrë një vendim pozitiv. Ndërsa Shqipërisë do t’i kërkohet të përmbushë kushtet e nevojshme para se të fillojë procesi.

Të njëjtat burime thanë se Franca nuk ka lëvizur nga qëndrimi i saj deri tani. Nga ana tjetër, Holanda mund të japë një “po” për Maqedoninë e Veriut nëse pranohet drafti finlandez.