‘Hëna e Përgjakur’, magjepsëse në qiellin e Tiranës

hena e plote 15 tetor 2019 frame 95 1100x620

Një hënë spektakolare u pa në kryeqytet dhe qytetet e tjera të vendit mbrëmjen e sotme, duke ndriçuar qiellin me një ngjyrim të kuq.

E njohur gjithashtu si Hëna e Përgjakur, ky fenomen shfaqet pothuajse çdo vit në tetor, por rastis në nëntor një herë në katër vjet në varësi të kalendarit Hënor.