Kamera e fshehtë tregon kushtet e tmerrshme të majmunëve në laborator

Të lidhur kokë e këmbë me hekura, të dëshpëruar dhe nën efektin e vazhdueshëm të injeksioneve dhe ilaçeve të ndryshme. Një skenë e denjë me filmat horror, por që sipas denoncuesve është përditshmëria e një laboratori në afërsi të Hamburgut, në Gjermani.

Disa organizata për mbrojtjen e kafshëve, si Soko Tierschutz dhe Cruelty Free International kanë shpërndarë një video të një aktivisti që kishte gjetur përkohësisht punë në një laborator në Mienenbuttel, në periudhën dhjetor 2018 – mars 2019.

Pasi vërejti kushtet sipas tij të tmerrshme në të cilat jetonin kafshët, qenë, mace, lepuj dhe veçanërisht majmunë, i riu mori kurajë dhe vendosi një kamera të fshehtë duke filmuar disa minuta.

Trajtimin më çnjerëzor sipas tij e pësonin majmunët, të tipit makak, që duken në pamje të lidhur më rrathë metalikë dhe shirita ngjitës.  

Shoqatat denoncojnë se Gjermania nuk ka ligje strikte mbi eksperimentet mbi kafshët, që i shërbejnë në pjesën më të madhe industrisë farmaceutike.  

 • LAJMI I FUNDIT | Meta: Kallëzim penal kundër Ardian Dvoranit, kryetar i KED
 • LAJMI I FUNDIT | Meta: Dvorani ka shpërdoruar detyrën, shkelje të rënda
 • LAJMI I FUNDIT | Meta: Kreu i KED do të kallëzohet edhe për “përvetësim titulli”
 • LAJMI I FUNDIT | Meta: KED është organ kolegjial, jo personal
 • LAJMI I FUNDIT | Kallëzimi penal për Dvoranin do të depozitohet të hënën
 • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Meta: Prokuroria të tregojë integritet në këtë moment të rëndësishëm
 • LAJMI I FUNDIT | Ilir Meta: Prokuroria të hetojë të personat e përfshirë në këtë akt mafioz
 • LAJMI I FUNDIT | Ilir Meta: I bëj thirrje Ramës të mos i keqpërdorë më Shtetet e Bashkuara
 • LAJMI I FUNDIT | Ilir Meta: Kushtetutën e kemi bërë me SHBA, BE dhe Komisonin e Venecias
 • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Meta: Përndryshe do të ketë hetim ndërkombëtar për këtë çështje
 • LAJMI I FUNDIT | Meta: Do të ketë edhe dënim ndërkombëtar, pasi u bllokua për dy vjet KED