Mbyllet takimi i Këshillit të Ministrave të Jashtëm, ministri i Austrisë për A2: S’ka vendim për Shqipërinë

15 TETOR MINISTRI AUSTRIAK frame 1388 1100x620

Është mbyllur në Luksemburg takimi i Këshillit të Ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian, duke mos marrë një vendim për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në lidhje me çeljen e negociatave.

Alexander Schallenberg, ministri i Jashtëm austriak, foli për A2 duke thënë se nuk ka vendim për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. “Do të diskutohet në mbledhjen e krerëve të shteteve në Bruksel dhe më pas në Këshill”, tha ai.

Më herët, Vincenzo Amendola, ministri për Çështjet Europiane të Italisë, foli ekskluzivisht për A2 nga Luksemburgu, duke konfirmuar që vendet janë akoma të ndara për hapjen e negociatave për të dyja shtetet. Pyetjes së A2 nëse Italia mbështet propozimin e Finlandës për të ndarë dy vendet, Amendola u shpreh: “Nuk ka mundësi për t’i ndarë. Qëllimi është të vazhdojë të diskutohet. Të dyja vendet kanë të drejtë për hapjen e negociata. Konkluzionet nuk do jenë unifikuese. Ne e kemi thënë qëndrimin tonë se Tiranës i duhen hapur negociata dhe vizita e Kryeministrit Conte sot në Shqipëri e konfirmon këtë”.