Dora robotike që zgjidh kubin e Rubikut për 4 minuta

Një dorë robotike ka arritur që të zgjidhë kubin e Rubikut për 4 minuta.

Makineria me inteligjencë artificiale është e para që e bën këtë pa qenë e dizenjuar për zgjidhjen e kubit të Rubikut.

Kjo do të thotë që dora robotike mund të përdoret edhe për gjëra të tjera dhe mund të mësohet që të kryejë procese të ndryshme pas një kohe të caktuar.

Kompania që e ka prodhuar këtë pajisje është Shadow Robot Company, që thotë se procesi i të mësuarit nis nga zero. Një përfaqësues i kësaj kompanie tha: “Në fillim makineria nuk di as si lëvizet dora dhe as reagimin e kubit ndaj kësaj lëvizjeje”.

Shkarkoni aplikacionin e A2