Kremtohet festa e “Zojës së Shkodrës”, mesha dhe fishekzjarrë në qytet – A2

Kremtohet festa e “Zojës së Shkodrës”, mesha dhe fishekzjarrë në qytet

Bashkësia katolike e Shkodrës sonte kremton natën e festës së Pajtores së vet qiellore, “Zojës së Shkodrës”, siç e quajnë besimtarët e qytetit verior Zojën e Këshillit të Mirë.

Festa tradicionale e Zojës së Shkodrës, që bie të hënën e parë pas së dielës së tretë të tetorit, kremtohet me mesha, lutje të ndryshme, procesione e nisma të tjera fetare e kulturore.