10 godinat më të larta në botë, vetëm njëra nuk ndodhet në Azi

Publikuar më: 22/10/2019, ora 15:11

10 godinat më të larta në botë, vetëm njëra nuk ndodhet në Azi

Publikuar më: 22/10/2019, ora 15:11

Godinat e larta nisën të ndërtoheshin fillimisht më shumë se një shekull më parë. Në shumë qytete të botës, qiellgërvishtësit janë bërë simbol i jetës në metropol. Që prej fundit të viteve 1800, deri në shekullin XXI, godinat janë bërë gjithnjë e më të larta.

Por edhe pse rekordi për godinën më të lartë është thyer shpesh dhe do të vazhdojë të thyhet ndërsa ndërtohen gjithnjë e më tepër, në fotogalerinë e mësipërme mund të shihni 10 ndërtesat më të larta në botë që janë të përfunduara dhe në përdorim.