Hedhin spraj në ambientet e shkollës, helmohen 8 nxënës në Bulqizë

Tetë nxënës të shkollës së mesme “Rifat Manjani” në Shupenzë të Bulqizës janë helmuar ditën e enjte pas një spraji të hedhur në ambientet e mësimit.

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor bën me dije se helmimin e ka shkaktuar “një lëndë e shpërndarë në ajër që ka sjellë vështirësi në frymëmarrje, të vjella dhe marrje mendsh tek nxënësit”.

Tetë nxënës kanë marrë shërbim në spitalet e Dibrës dhe Bulqizës. Në shkollë ndodhen mjekë dhe infermierë të qendrës shëndetësore Shupenzë, për të mbajtur nën vëzhgim nxënësit e tjerë në rast të komplikacioneve të mundshme.

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor ka marrë vendim të ndërmjetëm për mbyllje të klasës deri në matjen e lendës kimike në ambientet e klasës nga ana e Institutit të Shëndetit Publik. 

  • LAJMI I FUNDIT | A2 sjell histori të reja nga shqiptarët e bllokuar në Siri
  • LAJMI I FUNDIT | A2 vjen me dëshmitë e familjarëve të grave dhe fëmijëve në Al Hawl
  • LAJMI I FUNDIT | A2 udhëtoi në shtëpinë e Osamës, vogëlushit që ndodhet në Al Hawl
  • LAJMI I FUNDIT | Pas reportazhit të A2, Osamën e njohu xhaxhai i tij që jeton në Gostivar