KPA le në fuqi vendimin e KPK për gjyqtarin e Apelit, Metalla

Untitled collage 1 36 1100x620

Kolegji i Posaçëm i Apelimit la në fuqi vendimin e shkallës së parë të vettingut për të shkarkuar nga detyra gjyqtarin e Apelit, Ervin Metalla.

Komisionin i Pavarur i Kualifikimit konstatoi se gjyqtari Metalla kishte kryer disa transaksione të dyshimta me qëllim përfitimin e një kredie të butë që financohet nga buxheti i shtetit

Trupa gjykuese e KPA e përbërë nga Albana Shtylla kryesuese, Rezarta Schuetz relatore, Ardian Hajdari, Ina Rama dhe Natasha Mulaj vendosi me shumicë votash lënien në fuqi të shkarkimit të gjyqtarit Metalla, vendim ky që hyn në fuqi menjëherë.