Fotot mahnitëse të metrove të ish-Bashkimit Sovjetik

Ndryshe nga metrotë në Londër, Paris apo Nju Jork, sistemi i metrove në ish-Bashkimin Sovjetik nuk shërbente vetëm për të dërguar njerëzit nga një vend në tjetrin, por edhe si mjet propagande.

Skulpturat dhe arkitektura e këtyre metrove promovon idenë se komunizmi do të thotë “luks i përbashkët” për të gjithë.

Fotografi kanadez Christopher Herwig ka shpenzuar vite të tëra duke fotografuar stacionet e metrosë dhe fotot e tij i ka grumbulluar në librin me titull “Stacionet sovjetike të metrosë”.