Piratët marrin peng 9 anëtarë të anijes norvegjeze

Untitled collage 3 12 1100x620

9 anëtarë të një anije me flamur norvegjez u morën peng nga piratët pranë brigjeve të Beninit në Afrikën Perëndimor.

Anija që transportonte gips, një material i përdorur si fertilizues, ishte e ankoruar në momentin e sulmit, bën me dije pronari i saj J.J.Ugland.

Gjiri i Guineas është një nga zonat më të rrezikshme pasi sulmohet shpesh herë nga piratët, deklaron Zyra Ndërkombëtare Detare. Mbi 62 detarë janë rrëmbyer këtë vit në brigjet e Nigerisë, Guineas, Togos, Beninit dhe Kamerunit.