Vrasja e gazetares në Maltë, hetuesit: Bomba erdhi nga Shqipëria

Në vrasjen e gazetares nga Malta, Daphne Galizia mund të jenë përfshirë dhe bandat shqiptare. Pretendimi vjen nga hetuesit maltezë, të cilët zbuluan detaje të reja lidhur me krimin që tronditi botën e medias.

Ka dyshime të forta që pas kësaj vrasjeje të qëndrojnë dy vëllezër, të njohur si kriminelë të rrezikshëm në Maltë. Autoritetet shprehen se ata mund të kenë përdorur kontaktet e tyre me krimin shqiptar për të blerë pjesë të bombës që u përdor për vrasjen e gazetares së njohur.

Sipas hetuesve, dy vëllezërit kryen një atentat të njëjtë edhe ndaj një personi tjetër në shkurt të vitit 2017. Edhe në atë rast dyshohet të jetë përdorur tritol i blerë nga bandat kriminale në Shqipëri.

  • LAJMI I FUNDIT | A2 sjell histori të reja nga shqiptarët e bllokuar në Siri
  • LAJMI I FUNDIT | A2 vjen me dëshmitë e familjarëve të grave dhe fëmijëve në Al Hawl
  • LAJMI I FUNDIT | A2 udhëtoi në shtëpinë e Osamës, vogëlushit që ndodhet në Al Hawl
  • LAJMI I FUNDIT | Pas reportazhit të A2, Osamën e njohu xhaxhai i tij që jeton në Gostivar