Ambasadorja franceze: Shqipërisë nuk i janë mbyllur dyert drejt BE-së

ambasadorjaaa 1100x620

Ambasadorja franceze në vendin tonë, Christine Vasak, është shprehur nga Elbasani se vendimi i Këshillit Europian nuk ia mbyll dyert Shqipërisë.

Ajo thekson se tashmë duhet t’u rikthehemi gjërave thelbësore që nga baza.

“Vendimi i Këshillit të Europës nuk i mbyll dyert Shqipërisë. Është një vendim solemn, por nuk i mbyll dyert. Të gjithë shtetet luajnë një rol, dhe vendimi duhet unanim. Takimi në Zagreb ka shumë rëndësi pasi do të bisedohet për evoluimin e Shqipërisë dhe vendeve të tjera aspirante. Franca dhe Presidenti saj është shprehur qartë për mbështetjen që do t’i japë Shqipërisë dhe vendeve të tjera aspirantë”, tha ambasadorja franceze.