“Ndikimi rus shtrihet edhe në Britaninë e Madhe, qeveritë kanë mbyllur njërin sy”

putin 600x338

Ndikimi rus është i thellë edhe në Britaninë e Madhe. Sipas CNN, qeveritë britanike kanë mbyllur njërin sy mbi faktin që Moska ka krijuar një rrjet miqsh me diplomatë, avokatë dhe parlamentarë britanikë të lidhur me spektrin politik.

Kjo gjë është bërë e ditur në një dëshmi gjatë një komisioni hetimor parlamentar në Britani.

Një nga dëshmitarët ka thënë se ky mund të jetë kërcënimi “më i madh për institucionet e Mbretërisë së Bashkuar dhe mënyrës së jetesës britanike”.