Ndihmoi 8 shqiptarë të futen ilegalisht në Britani, arrestohet kapiteni i jahtit

EIyCgq2XYAAyiBx 1100x620

Kapiteni i një jahti është arrestuar nga autoritetet britanike pasi ndihmoi tetë emigrantë shqiptarë të futeshin në ishull në mënyrë të paligjshme.

Mjeti i tij lundrues u pikas nga një varkë e Forcave Kufitare dhe një helikopter i Rojes Bregdetare pranë brigjeve jugore të Britanisë dhe u dërgua në portin e Portsmuthit. Personat në bord, shtatë të rritur dhe një fëmijë, iu dorëzuan autoriteteve të emigracionit, raporton BBC.

Kapiteni i jahtit, një 64-vjeçar, akuzohet për lehtësim të kalimit të kufirit në mënyrë të paligjshme.