Grupi A2 del nga kampi Al Hawl, dëshmitë e grave dhe fëmijëve shqiptarë

Përditësuar më: 8/3/2022, ora 11:21
BRENDA KAMPIT NE AL HOL frame 516 1024x576

Grupi A2 del nga kampi Al Hawl, dëshmitë e grave dhe fëmijëve shqiptarë

Përditësuar më: 8/3/2022, ora 11:21

Pas disa orësh në kampin Al Hawl, grupi i xhirimit i A2 ka arritur të sigurojë disa dëshmi nga brenda tij.

Gazetari Julian Kasapi dhe operatori Endrit Myftari pasi kanë kontaktuar me redaksinë thanë se në kamp kanë arritur të marrin dëshmitë e disa grave dhe fëmijëve shqiptarë që qëndronin në kamp.

Të vendosura në sektorin ku qëndrojnë gratë dhe fëmijët e luftëtarëve të huaj të ISIS, ato tregojnë se si jetojnë në çadra në kampin që ruhet me rigorozitet nga kurdët.

Kërkesa e tyre e vetme është që autoritetet shqiptare të ndërhyjnë dhe t’i kthejnë në Shqipëri.

Na ndiqni live në A2, në orën 21:00 për të fundit nga kampi i ISIS.