Dita Botërore e të Varfërve, Papa: Lakmia e disave varfëron shumë të tjerë

papa 1 1100x620

Mesha e së dielës në Bazilikën e Shën Pjetrit në Vatikan iu dedikua Ditës Botërore të të Varfërve.

“Lakmia e disave shton varfërinë e shumë të tjerëve”, tha Papa Françesku në fjalën e tij, duke kërkuar më shumë vëmendje ndaj personave në nevojë.  

Më pas, Selia e Shenjtë shtroi një drekë për rreth 1500 persona të varfër dhe një grup vullnetarësh.

Papa Françesku përfshiu në kalendar Ditën Botërore të të Varfërve në vitin 2017 për të sensibilizuar komuniteitn katolik mbi çështjen.