Po vuante dënimin në burgun e sigurisë së lartë, nigeriani fiton 1 milion $ nga qelia

Një i dënuar me 24 vite burg për mashtrim në internet mendohet se ka goditur sërish, këtë radhë nga brenda qelisë së tij, duke fituar 1 milion dollar me një tjetër mashtrim.

Ngjarja ka ndodhur në Nigeri, ku Hope Olusegun Aroke aktualisht është nën hetim pasi zyrtarët thonë se ai qëndron pas një megamashtrimi me vlerë 1 milion $.

Sipas BBC, mendohet se ai ka përdorur një “rrjet bashkëpunëtorësh” për të kryer me sukses mashtrimin.

Aroke u burgos në burgun e sigurisë së lartë në Lagos në vitin 2012, me akuzën për mashtrim në internet. Por, gjatë kësaj kohe ai ka pasur akses në internet dhe celular në burg.