“Molla e kalbur”… Nju Jorku i viteve 1980

Nju Jorku është një prej qyteteve më të bukur në botë. Por “Molla e madhe” ka pasur edhe ditët e tij të errëta, siç tregojnë fotografitë fantastike të realizuara nga fotografi legjendar amerikan Bruce Gilden.

Fotot bardhezi tregojnë jetën në qytet në vitet 1980, një vend i shkatërruar financiarisht dhe i mbushur me kriminalitet dhe prostitucion. Fotografitë kishin humbur për 40 vite deri sa Gilden i gjeti kur do të largohej nga apartamenti i tij në Manhatan, lagjes më të bukur të qytetit.