Aplikacioni i tërmeteve punon ngadalë? Shpjegohet arsyeja: E kanë instaluar qindra mijëra shqiptarë

last quake 1100x620

Me anë të një postimi në Twitter, Qendra Sizmologjike Evropiane Mesdhetare (EMSC) ka sqaruar se pse aplikacioni LastQuake po shfaq probleme, duke punuar ngadalë ose duke mos u hapur fare.

“Pas tërmetit në Shqipëri dhe Bosnje, kemi pasur mbi 200 000 instalime të reja dhe vetëm nga Shqipëria kemi rreth 120 000 përdorues. Ju falenderojmë për besimin. Gjithashtu, kjo shpjegon edhe pse aplikacioni LastQuake ka qenë i ngadaltë dhe kërkojmë ndjesë për këtë fakt”, lexohet në një njoftim të EMSC në Twitter.

Ndërkohë, para dy ditësh, EMSC njoftoi se që nga hapja e aplikacionit të saj në vitin 2014, nuk ka parë një intensitet kaq të lartë lëkundjesh sizmike në të njëjtin rajon, siç po ndodh në ditët e fundit në Shqipëri.