Pasojat e tërmetit, 24 shkolla të dëmtuara rëndë në Tiranë, Durrës, Krujë dhe Laç

Përditësuar më: 30/11/2019, ora 16:25
6f87b6cb 0fde 447d 9b4a 1f25eac48529 1 1024x683

Pasojat e tërmetit, 24 shkolla të dëmtuara rëndë në Tiranë, Durrës, Krujë dhe Laç

Përditësuar më: 30/11/2019, ora 16:25

Tërmeti i 26 nëntorit dhe lëkundjet e tjera që pasuan në ditët në vijim duket se kanë prekur edhe institucionet arsimore.

Burime jo zyrtare nga Ministria e Arsimit bëjnë me dije për A2 se në total në Tiranë, Durrës, Krujë dhe Laç janë dëmtuar rëndë 24 shkolla, prej të cilave 8 në kryeqytet. Në total nga këto dëmtime preken 16 mijë nxënës.

Ndërkohë, ende nuk ka një vendim zyrtar për datën e fillimit të mësimit dhe mundësitë ku do të zhvendosen për mësim fëmijët e prekur.