Fondi për rindërtimin, Denaj: Opsion, shtyrja e investimeve publike – A2

Fondi për rindërtimin, Denaj: Opsion, shtyrja e investimeve publike

denaj 1100x620
Video

Qeveria po mendon të shtyjë me një vit projektet në infrastrukturë për të siguruar një pjesë të parave që i duhen për të ndërtuar shtëpitë e shembura nga tërmeti i 26 nëntorit.

Ministrja e Financave, Anila Denaj deklaroi se po rishikohet buxheti i këtij viti dhe ai i vitit të ardhshëm për të mbuluar një pjesë të faturës së dëmeve.

“Po vlerësojmë që të krijojmë hapësira për kursime të mundshme për të përballuar situatën. Ka projekte që mund të shtyhen me një vit”, tha Denaj.

Qeveria nuk ka ende një faturë përfundimtare se sa do të kushtojë rindërtmi i banesave. Përveç ndërhyrjeve në buxhet, fondet do të sigurohen edhe nga donatorët e huaj dhe kontributet e brendshme.