Lejet e ndërtimit, Tirana dhe Durrësi nuk ndalin vrullin

SIGURIMI I BANESAVE.duplicate frame 0 1100x620

Të dhënat e fundit të Institutit të Statistikave tregojnë se lejet e ndërtimit kanë vijuar të jepen me vrull nga dy qarqet e prekura nga tërmetet: Tirana dhe Durrësi. 

Sipas statistikave, për 9 mujorin e këtij viti në kryeqytet janë dhënë 313 leje ndërtimi, 17% më shumë kundrejt të njëjtës periudhë të një viti më parë. 

E njëjta situatë paraqitet edhe në Durrës, ku të dhënat tregojnë se gjatë periudhës janar-shtator janë dhënë 129 leje ndërtimi nga 118 të tilla të miratuara vitin e kaluar. 

Nuk dihet nëse tërmeti do të frenojë vrullin e ndërtimeve, por fakt është se për shkak të numrit të lartë të lejeve dhënë vitet e fundit, sipërfaqja e ndërtimit është rritur ndjeshëm dhe vetëm në Tiranë numërohen rreth 2400 apartamente stok.