Ahmetaj: 200 milionë dollarë nga donatorët për tërmetin

200 milionë dollarë nga donatorët në dispozicion të situatës së krijuar nga tërmeti, deklaron ish-ministri Arben Ahmetaj duke theksuar se buxheti nuk preket dhe nuk do të ketë rritje taksash apo të borxhit publik. Parlamenti pritet te miratoje sot ne parim projektbuxhetin 2020.

“Asnjë taksë nuk do rrisim. Në mënyrë direkte nuk do të rrisim as borxhin, por do t’i përgjigjemi krizës nga 1 janari, me një program specifik të detajuar të ndërtuar nga vetë Kryeministri me ndihmën e Komisionit të Ekonomisë, për të arritur në atë që sot prezantohet në programin e rindërtimit, i cili që ditën e parë fillon me gati 200 milionë dollarë”, tha Ahmetaj. “Mbështetja nga donatorët të jeni të bindur do të shkojë në mbi 150 milionë euro”.