Fshati i vogël anglez “ndizet” për festat e fundvitit

Të gjithë janë në humor të mirë kur afrohen festat e fundvitit, por banorët e fshatit Hoton (Haughton) në Stadfordshire, Angli, e kanë marrë shumë seriozisht atmosferën e Krishtlindjeve.

Duke respektuar një traditë të nisur prej vitit 1914, nga një bashkëfshatar i tyre i cili u nda nga jeta vitin e kaluar, më shumë se 100 shtëpi pësuan një transformim total duke e kthyer fshatin në një “epiqendër” të festimeve, si të ishte shtëpia e Santa Claus.

Fama e tyre ka bërë që qindra persona të shkojnë atje nga e gjithë Anglia, dhe jo vetëm, duke mbledhur edhe një shumë prej 5000 sterlinash deri tani, të cilat i janë dhuruar për bamirësi kishës së fshatit.