Albert Hughes, 70-vjeçari që ngjitet ende në ring – A2

Albert Hughes, 70-vjeçari që ngjitet ende në ring

gjyshi boks hughes 600x338

Quhet Albert Hughes, është boksier dhe është futur në librin e rekordeve “Guinness” pasi mundi një rival 43-vjeçar.

Deri këtu nuk ka asgjë të çuditshme, por Hughes mban plot 70 vite mbi supe, duke u bërë boksieri më i vjetër në botë që qëndron aktiv në këtë sport.

Boksieri nga Kentaki i Shteve të Bashkuara ngjitet në ring prej vitit 1975 dhe nuk e ka humbur shkëlqimin as në këtë moshë.

Këtë e tregoi me goditjet ndaj kundërshtarit, edhe pse të ngaldata dhe jo shumë të befasishme.

Hughes theu rekordin e boksierit Brit Stifen, i cili qëndroi në ring deri në moshën 60-vjeçare.