Idea revolucionare e NASA për ndërtimin në Hënë, “tullat” prej kërpudhe – A2

Idea revolucionare e NASA për ndërtimin në Hënë, “tullat” prej kërpudhe

hena 1100x620

Që NASA ka në plan të rifillojë fuqishëm kolonizimin e Hënës, kjo është tashmë e ditur. Por mënyra sesi mendon të ndërtoj aty, është thjesht e habitshme.

Kosto e transportit të lëndëve bazë për të ndërtuar një stacion të përhershëm në satelitin tonë janë tejet të kripura, edhe për një “superfuqi” si Shtetet e Bashkuara.

“Tullat” prej kërpudhe që po eksperimentohen

Për këtë arsyeje, NASA po gjen mënyra më ekonomike ndërtimi. Idea e fundit është edhe më kuriozja. Bëhet fjalë për kultivimin e disa specie kërpudhash, të cilat do të zhvilloheshin brenda dhe rreth strukturës që do të ndërtohej.

Projekti i NASA

Falë disa trajtimesh specifike termike dhe kimike, këto specie mund të ngurtësohen aq sa të  zëvendësojnë për soliditet materiale si tullat dhe dërrasat.