Situata nga virusi, nisin punimet për spitalin në Wuhan, do përfundojë në 6 ditë – A2

Situata nga virusi, nisin punimet për spitalin në Wuhan, do përfundojë në 6 ditë

Autoritetet në Wuhan, epiqendra ku shpërtheu koranavirusi i ri, kanë marrë masa për të ndërtuar një spital të ri për të gjithë personat e prekur nga kjo sëmundje.

Spitali i ri do të ketë një kapacitet prej 1000 shtretërish dhe pritet të jetë gati për izolimin dhe mjekimin e personave të prekur nga koronavirusi brenda 6 ditësh.

Makina të mëdha, përfshirë 35 ekskavatorë dhe 10 buldozerë kanë nisur menjëherë punën në vendin ku është parashikuar të ndërtohet spitali i ri dhe do të ndalojnë vetëm kur ajo të jetë gati. Që pritet të jetë dita e hënë.

  • LAJMI I FUNDIT | Konferenca e Donatorëve, mblidhen 1,15 mld euro për rindërtimin pas tërmetit
  • LAJMI I FUNDIT | Franca ofroi 60 milionë euro, Gjermania 11 milionë, Serbia 2 milionë
  • LAJMI I FUNDIT | Suedia, 5,6 milionë euro fonde dhe grante, Holanda, 3 milionë euro
  • LAJMI I FUNDIT | Danimarka dhe Polonia ofruan nga 2,7 milionë euro për rindërtimin
  • LAJMI I FUNDIT | Greqia, 2,5 milionë euro, Sllovakia, 250 mijë euro, Sllovenia, 300 mijë euro
  • LAJMI I FUNDIT | Grupi Islamik i Zhvillimit ofroi 365 mln euro në programe financimi, 50 mln euro
  • LAJMI I FUNDIT | Emiratet e Bashkuara Arabe do ndërtojnë 2 mijë njësi banimi, rreth 70 mln euro
  • LAJMI I FUNDIT | Katari, 5 milionë dollarë, qeveria amerikane ofroi 5 mln USD në total