Drejtësia e re, ambasadorja amerikane takon Kryeprokurorin Çela – A2

Drejtësia e re, ambasadorja amerikane takon Kryeprokurorin Çela

B ROLL KIM TE PROK PERGJ frame 312 1100x620

Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela, priti në zyrën e tij ambasadoren e re të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim.

Ndërsa pritet një deklaratë zyrtare, paraprakisht mësohet që në një takim rreth 20 minutash janë prekur edhe çështjet e nxehta në hetim, por edhe rëndësia e pavarësisë së prokurorëve në çështjet konkrete.

Nesër, ambasadorja amerikane ka një pritje me anëtarë të organeve të drejtësisë, por dhe gjithë aktorët, ekspertët dhe politikanët që morën pjesë në hartimin e reformës në drejtësi.

Zbatimi i kësaj reforme, lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit është prioritet i parë edhe i ambasadores së re amerikane.