Kokaina në banane, KLP-Çekajt: S’kemi kompetencë të heqim prokurorin e çështjes

cekaj 600x338

Këshilli i Lartë i Prokurorisë i ka kthyer përgjigje Arbër Çekajt, duke i refuzuar kërkesën për të hetuar veprimet hetimore të prokurorëve të SPAK lidhur me dosjen penale të trafikut të 613 kg kokaine të kapur në kontejnerët e bananeve.

KLP thotë se nuk është kompetenca e saj të ndërhyjë në mënyrën se si është hetuar dosja, por është vet gjykata që kontrollon dhe vlerëson hetimin e prokurorisë.

KLP thekson se kompetencat e saj janë të ndryshme dhe nuk ka autoritet të kontrollojë hetimin e prokurorëve.