Senati i kufizon fuqitë ushtarake Trump

senati amerikan 1100x620

Edhe pse dështuan me “Impeachment”, demokratët vijojnë sulmet ndaj presidentit të Shteteve të Bashkuara, Donald Trump.

Senati amerikan miratoi së fundmi një rezolutë që e kufizon autoritetin e presidentit Donald Trump për të nisur operacione ushtarake kundër Iranit, pas vrasjes së gjeneralit të lartë Soleimani.

Sipas rezolutës që e mbështetën dhe disa senatorë republikanë, Trump duhet të marrë në fillim miratimin e Kongresit në të ardhmen, përpara se të ndërmarrë veprime ushtarake kundër Iranit.

Senatori Kaine, i cili ishte dhe hartuesi i kësaj rezolute) dhe mbështetës të tjerë thanë se rezoluta nuk është për Trump, por rivlerëson fuqinë e Kongresit për të shpallur luftë.

Sipas Kushtetutës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës është Kongresi ai që ka fuqinë për të shpallur luftë dhe jo presidenti.