Britania e Madhe, jep ndihmën për tërmetin dhe bën apel për zgjerim të BE

Donacionetttt 1100x620

Britania e Madhe dhuron 1 milionë paund për Shqipërinë pas tërmetit të fuqishëm të 26 nëntorit.

Po ashtu, përfaqësuesi i Britanisë së Madhe në Konferencën e Donatorëve u shpreh se vendi i tij qëndron përkrah Shqipërisë edhe në aspiratën e saj për t’u bërë pjesë e Bashkimit Europian.

“Kemi qenë pro zgjerimit dhe do të jemi po aq aktiv edhe jashtë për të mbështetur vendet e Ballkanit Perëndimor”, u shpreh përfaqësuesi i Britanisë së Madhe.