Rreziku nga koronavirusi, urdhri i ministres për higjienën në shkolla e kopshte

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, ka firmosur një urdhër këtë të hënë për higjienën në shkollat dhe në kopshtet për parandalimin e infeksioneve, përfshirë edhe koronavirusin.

Me këtë vendim urdhërohet operatori i kujdesit shëndetësor dhe inspektorati shëndetësor të sigurojnë kushtet dhe artikujt higjieno-sanitarë në shkolla dhe kopshte, të sigurohet higjiena personale e fëmijëve si dhe e personelit.

Po ashtu, jepen edhe disa orientime për higjienën.