Samba dhe ngjyra, foto spektakolare nga karnavalet e Brazilit

Në Rio de Janeiro të Brazilit kanë nisur mes muzikës samba dhe veshjeve shumëngjyrëshe karnavalet e përvitshme.

13 shkollat kryesore të sambës në qytetin brazilian janë në garë për të fituar titullin e kampionit të karnavaleve në një konkurs që do të zgjasë për 5 ditë dhe që tërheq vëmendjen e qindra-mijëra turistëve.

Karnavalet janë mbajtur për herë të parë në vitin 1640 për të nderuar zotat grekë të verës.