Qeveria e Kosovës merr në dorë dialogun me Serbinë

kuvendi kosove 1100x620

Kuvendi i Kosovës ka miratuar në orët e vona të së shtunës një rezolutë lidhur me dialogun me Serbinë, e cila i jep qeverisë mandatin që të udhëheqë bisedimet politike me Beogradin.

Rezoluta, e propozuar nga dy partitë e koalicionit, u miratua me 57 vota pro dhe 5 abstenim dhe opozita nuk ishte e pranishme në seancë.

“Në përputhje me aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese, është Qeveria e Kosovës që ka mandatin të udhëheqë bisedime dose dialogun me Serbinë dhe të bëjë përgatitjet përgatitje për negociata, e të negociojë lidhur me marrëveshjen e mundshme përfundimtare e cila do të përfundojë me njohje reciproke me Republikën e Serbisë”, thuhet në rezolutë.