Koronavirusi, BE po mendon për krijimin e një Qendre Evropiane për krizën – A2

Koronavirusi, BE po mendon për krijimin e një Qendre Evropiane për krizën

be 1100x620

Mediat italiane raportojnë se 27 vendet anëtarë të Bashkimit Evropian po shikojnë mundësinë për ngritjen e një qendre të përbashkët evropiane për përballimin e krizës së shkaktuar nga virusi Covid-19.

Sipas një dokumenti të zbardhur nga video-konferenca e liderve të unionit “Vendet e BE duhet të nxjerrin mësim nga kriza aktuale e koronavirusit dhe të nisin të reflektojnë mbi elasticitetin e shoqërive tona”.

Në këtë dokument thuhet qartë se ka ardhur momenti për të krijuar një sistem për menaxhimin e krizës, i cili do të jetë më ambiciozi dhe më gjithëpërfshirësi.