102 mjekë nga Serbia në komunat me shumice serbe në Kosovë

koronavirusi koalicioni kosove 1100x620

Mediat në Kosovë raportojnë se Ministria e Shëndetësisë i ka dhënë leje për të hyrë në territor një ekipi mjekësor nga Serbia për të ndihmuar me situatën e krijuar nga pandemia e koronavirusit.

Sipas të dhënave 102 mjekë dhe infermierë kanë hyrë në pikën kufitare të Merdares dhe do të shpërndahen në komunat me shumicë serbe në Kosovë për t’u përballur me të infektuarit nga koronavirusi.

Pjesa më e madhe e këtyre mjekëve do të vendosen në komunën e Graçanicës, aty ku është dhe numri më i madh i personave të prekur me Covid-19.