Anulimi i fluturimeve nga koronavirusi, udhëtarët mund të humbasin të drejtën e kthimit të parave

Përditësuar më: 1/5/2020, ora 00:09
Untitled collage 71 1024x576

Anulimi i fluturimeve nga koronavirusi, udhëtarët mund të humbasin të drejtën e kthimit të parave

Përditësuar më: 1/5/2020, ora 00:09

Miliona njerëz mund të humbasin të drejtën për kompensim nëse fluturimet e tyre anulohen pasi BE është duke menduar për të ndryshuar të drejtat për udhëtarët duke i detyruar ata që të pranojnë kuponë.

Disa vendet anëtarë të Bashkimit Evropian i kanë kërkuar Komisionit Evropian të pezullojë të drejtat e pasagjerëve për një kompensim të plotë, si pjesë e një lëvizje për të ndihmuar industrinë e goditur rëndë nga kriza e koronavirusit.

Grupi i vendeve, të udhëhequra nga Franca, Irlanda, Holanda dhe Portugalia nxorrën një deklaratë për përbashkët ku kërkohej një amendim i përkohshëm i ligjit të konsumatorëve pasi kompanitë ajrore vijojnë të përballen me kosto të mëdha, ku qindra avionë kanë mbetur në aeroporte për shkak të pandemisë.

“Mundësia që linjat ajrore të lëshojnë kuponë në vend të kthimit të parave do të ishte një zgjidhje në këto kohë mungese likuiditeti”, shkruhet në deklaratë.