Koronavirusi, kriza nga pandemia ndryshon sjelljen konsumatore

Përditësuar më: 1/5/2020, ora 07:56
Tirana 11 mars 18 855x579

Koronavirusi, kriza nga pandemia ndryshon sjelljen konsumatore

Përditësuar më: 1/5/2020, ora 07:56

Kriza në ekonominë shqiptare është ndjerë edhe në xhepat e familjeve si pasojë e masave të marra në kuadër të parandalimit të koronavirusit.

Mbyllja e bizneseve që ka nxjerrë mbi të paktën 60 mijë të papunë, ka vënë në vështirësi të mëdha të ardhurat e qytetarëve.

Situatën në terren e mbështesin edhe shifrat e fundit të Institutit të Statistikave, që tregojnë se konsumi është orientuar vetëm tek mallrat e grupit ushqime dhe pije alkoolike.