Bundesliga, stadiumet bosh do t’i kushtojnë klubeve plot 91 milionë euro

stadium bosh 600x338

Ndeshjet e mbetura në Bundesligë do të luhen pa tifozë dhe, sipas “Kicker”, mungesa e tyre do t’i kushtojë klubeve plot 91 milionë euro.

82 ndeshjet pa tifozë që kanë mbetur për t’u luajtur në Bundesligë nuk do të fusin në arkat e klubeve 69 milionë euro, ndërsa 81 ndeshjet që kanë mbetur nga Bundesliga 2 do të thotë 22 milionë euro.

Kjo llogaritje është bërë bazuar në shitjet e biletave të sezonit të kaluar. Në Bundesligë pati 42 738 tifozë për ndeshje, ndërsa në kategorinë e dytë gjermane pati 18 980 tifozë për ndeshje.